Question 14 (part 2) · LDEK · Patient rights
Does the patient have the right to treatment of pain?
- A. yes, but only as part of palliative care.
- B. yes.
- C. no.
- D. yes, but only as part of hospital treatment.
- E. yes, however the right includes only alleviating pain and other suffering in terminal state.
Hint
Check the Act on Patient's Rights: is the right to pain treatment tied to a particular setting or stage of disease?
The answer, the explanation and a note on every option are available once you log in. The account is free: topic tests, a mock exam, mistake review and statistics.
More questions on Bioethics and medical law
- The court may grant the victim the right amount as financial compensation for suffered damage, basing on article 448 of Civil Code in case of…
- Patient Ombudsman is appointed by:
- Patient Ombudsman may be a person who:
- Who is allowed to manage medical experiment?
- Who finances the health services involved with clinical research and protocol, which fall outside the scope of guaranteed services?
- Conscience clause which constitutes doctor’s right to withhold from providing health services not consistent with his conscience, can be applied: