Question 34 · LEK · Relations with other physicians
Is the following sentence: “Doctors are not allowed to cooperate with people who deal with the treatment but who don’t have entitlements to do so.” true?
- A. the sentence is true in the sense that refers to a generally accepted habit among doctors.
- B. the sentence is true - it is a part of the Code of Medical Ethics art.57, §1.
- C. Polish deontological regulations do not refer to this issue.
- D. yes, such a conclusion can be inferred from Medical Court Case Law.
- E. the sentence is false.
Hint
The sentence is quoted directly from an article of the Code of Medical Ethics that also deals with scientifically unverified methods.
The answer, the explanation and a note on every option are available once you log in. The account is free: topic tests, a mock exam, mistake review and statistics.
More questions on Bioethics and medical law
- Is the patient allowed to raise objections to the doctor’s opinion concerning their illness?
- Providing patients with information about their health conditions:
- Do deontological rules allow the doctor to initiate diagnostic and therapeutic treatment without patient consent?
- According to the Act on the Professions of Physician and Dentist, the right to perform the profession of doctor and the right to perform the…
- Is the doctor allowed to give medical advice at a distance?
- To which sources of proceedings does the Code of Medical Ethics refer doctors in matters not regulated by it?