Шкала Бішопа — оцінка готовності шийки матки до пологів
Позначте результати внутрішнього огляду за 5 ознаками. Вищий бал означає зрілішу шийку й більші шанси успішної індукції.
Інтерпретація
Шкала Бішопа підсумовує 5 ознак шийки матки під час внутрішнього огляду (0–13 балів). За ACOG бал ≤ 6 означає незрілу шийку, а ≥ 8 — зрілу. Частина закладів використовує модифіковану шкалу, де замість згладженості вказують довжину шийки в сантиметрах.
Джерела
- Bishop EH. Pelvic scoring for elective induction. Obstet Gynecol 1964;24:266–268.
- American College of Obstetricians and Gynecologists. ACOG Practice Bulletin No. 107: Induction of labor. Obstet Gynecol 2009;114(2 Pt 1):386–397. doi.org
Інші калькулятори
- АкушерствоНабір маси під час вагітностіРекомендований набір маси за ІМТ до вагітності і тижнем (IOM)
- ПедіатріяШкала АпгарСтан новонародженого після народження, 0–10 балів
- ПедіатріяКалькулятор центилівМаса, зріст, ІМТ і обвід голови дитини за таблицями ВООЗ і OLA/OLAF
- Антропометрія і харчуванняКалькулятор ІМТІндекс маси тіла в дорослих, діапазон нормальної маси і талія/зріст
- ДіабетологіяКалькулятор HbA1cHbA1c у % і ммоль/моль, середня глікемія та цілі лікування
- ДіабетологіяHOMA-IR та індекс MatsudaІнсулінорезистентність за глюкозою та інсуліном натще і за ОГТТ
Калькулятор має освітній характер і не замінює оцінки лікаря. Завжди інтерпретуйте результат разом з оглядом та анамнезом.